Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Απειλούνται οικισμοί

Νέος πύρινος εφιάλτης απειλεί κατοικίες στο νησί της Κεφαλονιάς. Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ξεκίνησε από τα Σιμ...

A+ A-Νέος πύρινος εφιάλτης απειλεί κατοικίες στο νησί της Κεφαλονιάς.

Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ξεκίνησε από τα Σιμωτάτα και κατέλεξε στα Λουρδάτα.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού και ενδέχεται να μεταβούν και άλλα οχήματα από την Κυλλήνη Ηλείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκατελείψει τις οικίες τους στα Σιμωτάτα καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στα σπίτια.
Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για να απομακρύνουν τους τουρίστες από την περιοχή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη φωτιά:


Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο.

Η φωτιά έχει περάσει το κεντρικό δρόμο και καίει πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή» σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών.

Ο αντιπεριφερειάρχηςενημέρωσε ότι «εκκενώνονται σπίτια στα Σιμωτάτα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευτυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να έχει καεί. Στη 1 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη, θα φτάσει Κεφαλονιά κατά τις 2.30 π.μ. με ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν άλλες δύο εστίες φωτιάς σε Καραβάδο και Τραπεάκι, αλλά πρόλαβαν και τις έσβησαν.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 4290603326340970013

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item