Δείτε τι βρήκε αυτή η δερματολόγος στον αφαλό της και θα τον ψάξετε και εσείς

Η Vivian Bucay από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins εργάζεται στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ως δερματολόγος και καθημερινά εξετάζει δεκάδ...

A+ A-

Η Vivian Bucay από το πανεπιστήμιο του Johns Hopkins εργάζεται στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ως δερματολόγος και καθημερινά εξετάζει δεκάδες ανθρώπους με δερματικά προβλήματα, από απλούς ερεθισμούς μέχρι και μελανώματα και καρκίνο του δέρματος.
Ως εξειδικευμένη εμπειρογνώμων, δεν φαντάστηκε ότι το δέρμα που παρατήρησε ότι ξεφλούδιζε στον αφαλό της και δημιουργούσε νιφάδες που έπεφταν στο έδαφος κάποιες φορές, ήταν κάτι περισσότερο από ένα έκζεμα ή ψωρίαση. Έτσι δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Δυστυχώς αυτό αποδείχτηκε λάθος, αφού αργότερα έμαθε κάτι που της άλλαξε τη ζωή…
Μελάνωμα στον αφαλό της κοιλιάς!
Η δρ Bucay έκανε μετά από καιρό μια βιοψία δέρματος για να εξακριβώσει τι της συνέβαινε και το δέρμα της σε εκείνο το σημείο έκανε φολίδες που έπεφταν. Τα αποτελέσματα της βιοψίας την κατέπληξαν: είχε καρκίνο του δέρματος και μάλιστα στο τέταρτο στάδιο. Ο ομφαλός της προφανώς κάλυπτε τα σημάδια μιας από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος. Μέχρι και σήμερα, η δερματολόγος είναι ευγνώμων που εντόπισε αυτή την ανωμαλία ακόμη και αν ήταν ήδη στο τελευταίο στάδιο.
Μετά από κατεπείγουσα θεραπεία, η δρ Bucay απαλλάχτηκε από τον καρκίνο, αλλά εξακολουθεί να λέει παντού για το πόσο εύκολο είναι ακόμα και για εμπειρογνώμονες τους είδους, να αντιληφθούν τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του δέρματος.
Το μελάνωμα είναι υπαίτιο για τουλάχιστον το 80% των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο του δέρματος. Είναι στην πραγματικότητα ο πιο κοινός τύπος καρκίνου στις γυναίκες 25 έως 29 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερες γυναίκες ηλικίας 15 και άνω.

Δείτε επίσης

Υγεία 6669232986206774817

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item