Οι Ευρωπαίοι «έφτυσαν» την Εσθονία: Μόνο 8 από τις 27 χώρες πήγαν στο αντικομμουνιστικό συνέδριο

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. και μάλιστα «ανατολικές» συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η  Εσθονική Προεδρία ...

A+ A-

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. και μάλιστα «ανατολικές» συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κραοτίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ .
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.
Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.
«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.
Από ό,τι φάνηκε καμία δυτική χώρα δεν συμμετείχε σε αυτό το τσίρκο… Μόνο η ΝΔ του φιλελέ Μητσοτάκη είχε την απαίτηση να συμμετάσχει η Ελλάδα σε αυτή την ντροπή!


Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο πληθυσμός της Εσθονίας ήταν 1.017.475 άνθρωποι και 70.000 άνδρες της έσπευσαν εθελοντικά να καταταγούν στις γερμανικές λεγεώνες του Τρίτου Ράιχ.
Ο αριθμός 70.000 άνδρες σε πληθυσμό ενός εκατομμυρίου σημαίνει ότι όλοι σχεδόν οι άρρενες σε στρατεύσιμη ηλικία πολέμησαν για τους ναζί.
Η Εσθονία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας και σήμερα παραμένει γερμανικό «προτεκτοράτο» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απόπειρα των Εσθονών να ξεπλύνουν το ναζιστικό τους παρελθόν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία όχι μόνο πολέμησε και αντιστάθηκε στον ναζισμό αλλά και συγκαταλέγεται μεταξύ των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η Εσθονία μεταξύ των ηττημένων και από ό,τι φαίνεται και των αμετανόητων.

Δείτε επίσης

Πολιτική 2297636424804079703

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item