Γιατρός έγραψε 4.900 συνταγές σε 14 μήνες

Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσ...

A+ A-

Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τις 2.5 εκατομμύρια ευρώ, φέρονται ότι πραγματοποιούσαν στην Αλεξανδρούπολη ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι τέσσερις δράστες, ηλικίας 50, 48 και 41 ετών, πραγματοποίησαν πλήθος συνταγογραφήσεων με τη χρήση των ΑΜΚΑ 41 ασφαλισμένων, από τα τέλη του 2015 έως και τα τέλη του 2016. 

Ειδικότερα ο γιατρός μέσα σε διάστημα 14 μηνών έγραψε 4.900 συνταγές  εν αγνοία των ασφαλισμένων χρησιμοποιώντας τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, και τις συνταγές εκτελούσαν εν συνεχεία οι τρεις φαρμακοποιοί εισπράττοντας παρανόμως το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα. 

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία, που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των δραστών είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και τον Σεπτέμβριο του 2016 κατηγορούμενος και τότε για παράνομη εκτέλεση συνταγογραφήσεων από κοινού με μία 62χρονη γιατρό και έναν 38χρονο ιατρικό επισκέπτη.

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης

Ελλάδα 8972112748423062587

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item