Ξεκινά από Σεπτέμβριο πρόγραμμα 3 δισ. για 150.000 νέες θέσεις εργασίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία  150.000 θέσεων εργασίας  το επόμενο 12μηνο μπαίνει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο....

A+ A-

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το επόμενο 12μηνο μπαίνει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις για πρόσληψη ανέργων, επιχορηγήσεις σε πτυχιούχους για αυτοαπασχόληση, κίνητρα για επιστροφή επιστημόνων και για δημιουργία επιχειρήσεων από Ελληνες του εξωτερικού.
Ο σχεδιασμός γίνεται με ορίζοντα τετραετίας και με στόχο να χτυπηθεί ο «σκληρός πυρήνας» της ανεργίας – να μειωθεί δηλαδή δραστικά το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στις ηλικίες κάτω των 30 ετών και άνω των 55.
Επιχορήγηση μισθού, αντί επιδόματος ανεργίας
Ο πρώτος κύκλος αφορά απασχόληση νέων κάτω των 30 ετών και προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων. Θα υλοποιηθεί σε τρία οκτάμηνα προγράμματα από τον Σεπτέμβριο 2017 έως τον Αύγουστο 2019.
Στο σχεδιασμό προβλέπεται ότι στο πρώτο 12μηνο εφαρμογής – μέχρι τον Αύγουστο του επομένου έτους – θα δημιουργηθούν 150.000 θέσεις απασχόλησης. Οι 55.000 θα αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας και οι 25.000 μακροχρόνια άνεργους.
Το βασικό κίνητρο για προσλήψεις θα είναι η επιχορήγηση που θα καταβάλλεται στις επιχειρήσεις. Μετά τη λήξη του οκτάμηνου προγράμματος, αν η επιχείρηση κρατήσει τον προσληφθέντα, θα συνεχίσει να παίρνει για ένα ακόμη 12μηνο επιχορήγηση ίση με το επίδομα ανεργίας.
Για πτυχιούχους και επιστήμονες
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ειδικές δράσεις για την αναστροφή του brain drain και την τόνωση της απασχόλησης επιστημονικού δυναμικού:
– Ενισχύσεις σε πτυχιούχους για ανάπτυξη επαγγελματικής δραστηριότητας και αυτοαπασχόληση
– Προσλήψεις επιστημονικού και διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
– Προκήρυξη ερευνητικών προγραμμάτων
– Κίνητρα σε Ελληνες επιστήμονες του εξωτερικού για δημιουργία επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Δείτε επίσης

Ελλάδα 1079210711495364243

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item