Ρολό παντεσπάνι γεμιστό με μαρμελάδα!

Υλικά : 4 αυγά 2 βανίλιες 1 φλ. τσ. αλέυρι γ.ο.χ. 1 φλ.τσ. ζάχαρη 2 κ.γλ. μπέικιν 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ μαστίχα ή άλλο ποτό 1 κούπα ...

A+ A-

Υλικά :

4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλ. τσ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ μαστίχα ή άλλο ποτό
1 κούπα (περίπου 400 γρ. ) μαρμελάδα βερύκοκο ή άλλη της προτίμησής μας
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
{webgallery}
rolo marmelada2rolo marmelada3rolo marmelada4rolo marmelada5rolo marmelada6rolo marmelada7rolo marmelada8rolo marmelada9rolo marmelada10rolo marmelada11rolo marmelada12rolo marmelada13rolo marmelada14rolo marmelada15rolo marmelada16
{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα  στο μπωλ του μίξερ (καλό είναι να κοσκινίσουμε το αλεύρι με το μπέικιν) και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , κρεμώδη  ζύμη .
-Στρώνουμε λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και αδειάζουμε εκεί το μίγμα που ετοιμάσαμε κινώντας το με τα χέρια ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε να σταθεί 5-10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα . Αφαιρούμε τότε τη λαδόκολλα και με προσοχή τυλίγουμε το παντεσπάνι μαζί με την πετσέτα σε ρολό . Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο να κρυώσει!
-Τότε το ξεδιπλώνουμε (φαίνεται ότι έχει πάρει την κλήση που θέλουμε) και αδειάζουμε στην επιφάνεια τη μαρμέλάδα την οποία απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και  ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού .
-Τέλος , γυρίζουμε και πάλι το παντεσπάνι σε ρολό (χωρίς την πετσέτα αυτή τη φορά)  και το μεταφέρουμε σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση προς τα κάτω .
-Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη , κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Είναι ιδανικό για τον απογευματινό καφέ…

Δείτε επίσης

Συνταγές 7859773114688875154

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item